« »

Braem woning + kantoor

2520 Ranst, Lievevrouwestraat 66

€ 698.000


» VRAGEN? CONTACTEER ONS OVER DEZE WONING
* verplicht in te vullen velden

OMSCHRIJVING

Wonen in een kunstwerk.

Vlakbij de dorpskern van Ranst, op tien minuten van Schilde en op tien minuten van het rondpunt van Wommelgem.

Organische architectuur pur sang. Braem experimenteert met de uiterlijke vorm van een woning en breekt met de standaard van strakke rechtlijnigheid.

Een sterk uitgesproken structuur, soepelheid der lijnen, ruimtelijk spel, die een vergelijking oproepen met Horta, Le Corbusier, Gaudi of Ledoux.

De woning bestaat uit drie niveaus. Het terrein werd aan de ingang opgehoogd. Je komt binnen op de eerste verdieping, het niveau van de leefruimte. Dankzij deze ingreep heeft de living een knap zicht op de omliggende tuin.

De leefruimte vormt de kern van de woning. Centraal in de ruimte staat de ellipsvormige open haard. Dit vormt de scheiding met de bureau- of speelplek. Op deze plek een vide tot in het dakgewelf.

De keuken is, zoals in de jaren '60 de gewoonte was, compact en praktisch. Ze wordt met de leefruimte verbonden via een doorgeefluik.

Het tweede niveau herbergt drie slpk en één bdk. Het dak werd door de huidige bewoonster en architecte gerestaureerd en geïsoleerd. Een hele klus!

Het gelijkvloers biedt ruimte aan een garage/berging, de was- en de stookplaats en een polyvalente ruimte.

Veelvuldig gebruik van hout, organische vormen, terrassen, natuurelementen.

Een extra nieuwbouw in de tuin doet dienst als kantoor en opbergruimte.

Lees meer op https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/61081 en contacteer ons voor een afspraak.


» TROEVEN
Beschermdmonument
Sublieme architectuur
Groot grondperceel
Mogelijkheid werken/wonen
Vlakbij de dorpskern


» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 315 m2
  • perceel opp.: 1940 m2
  • bouwjaar : 1962
  • staat: gerenoveerd
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 1748
Comfort
  • dubbele beglazing : ja
  • wasplaats : ja
  • Dakisolatie : ja
Details
  • polyvalente ruimte : ja
  • aantal slaapkamers : 3
  • kelder : ja
  • parking : 1
  • vloeren : tegels
  • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
  • EPC : 270
  • Elektriciteitskeuring : ja, niet conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woongebied
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Hoe langer je in het huis woont, hoe beter je de architectuur begrijpt en fantastisch vindt!
AAN HET WOORD
De eigenaars, Els en Peter,

"Als architect en design liefhebber was het een échte droom om hier te wonen. Hoe langer je in het huis woont, hoe beter je de architectuur begrijpt en fantastisch vindt!

Initieel wilden wij de keuken in de leefruimte opnemen met een eiland. Finaal hebben we begrepen dat dit niet klopte. Het huis moet blijven zoals het nu is. Het is perfect in zijn indeling en eenvoud.

Toen we de woning aankochten, was de staat niet goed. We hebben in 2010 het dak vernieuwd, de rioleringen aangepast, de overschakeling naar aardgas doorgevoerd, de elektriciteit aangepakt en het glvl gerenoveerd. Daarnaast hebben we ook de linoleum op de eerste verdieping vervangen en het huis volledig geschilderd.

In 2009 hadden we het bijgebouw al geplaatst om ons kantoor in onder te brengen en om een extra berging te creëren. Hier hebben we enorm veel plezier van gehad. Veel feestjes op het overdekt terras!

Now, time for something new....

 
webdesign by Catapult