« »

Seventies woning met bos

2970 Schilde, De Kluis 2

€ 598.000


» VRAGEN? CONTACTEER ONS OVER DEZE WONING
* verplicht in te vullen velden

OMSCHRIJVING
Seventies woning met bos.

Een knap terrein gelegen op een top locatie te Schilde, vlakbij de openluchtschool en het dorp van Schilde, en op wandelafstand van de bus op de Gillès de Pélichylei. Een perceel met een oppervlakte van 5.000m2. De eerste 2.500m2 tuin en daarna 2.500m2 bos - ideaal voor kinderen om kampen te bouwen en te ravotten.

De woning werd getekend door architect Paul De Roo met veel bruut beton en zichtbare baksteen. Het interieur vertoont gezellige hoekjes en kantjes. Geen standaard indeling, wel een grondplan met veel vernuft uitgedacht.

De wnk is zuid-georiënteerd en bestaat uit een gezellige zitput. De eetkamer kijkt uit om de natuurlijke tuin. De half open keuken beschikt over een bar en ontbijthoek. Apart aan de ingang bevindt zich een bureau. Op de bovenverdieping vier ruime slpk, een bdk en douchekamer, en een grote speelruimte boven de dubbele garage.

De woning werd goed onderhouden met een gasketel van 2013, verschillende ramen met dubbele beglazing van 1993 en consequent geschilderde ramen en deuren. Keuken en badkamer zijn aan vernieuwing toe en de totale inrichting kan een update gebruiken.

Mits liefde en smaak een brutalistische parel met fantastisch bos.

» TROEVEN
- Top locatie
- Grote perceelsoppervlakte
- Goede oriëntatie
- Knappe architectuur
- Dubbele garage
- Goed onderhouden

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 280 m2
  • perceel opp.: 5000 m2
  • bouwjaar : 1977
  • staat: deels te renoveren
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
Comfort
Details
  • bureau : ja
  • aantal slaapkamers : 4
  • zolder : ja
  • parking : ja
  • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
  • EPC : 361
  • Elektriciteitskeuring : ja, niet conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woonpark
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
We wilden geen Vlaamse fermette, maar wel een uniek huis met beton en baksteen.
AAN HET WOORD
De eigenaars, Rita en Claude,

Wij genieten hier ongelooflijk van de tuin en de natuur.

Bij het ontwerp van de woning wilden we absoluut onze leefruimte met oriëntatie op het zuiden én vanuit elk raam zicht op groen. Hierin is Paul De Roo erg goed geslaagd.

We wilden geen Vlaamse fermette, maar wel een uniek huis met beton en baksteen. Goed gebouwd zonder compromissen op kwaliteit en met veel licht en ruimte. 

Gezien mijn man kunstenaar is, hechtten we veel belang aan esthetiek. We houden van een evenwichtig grondplan, goed doordachte vormen en doorzichten en veel openheid zonder aan privacy in te boeten.

De woning heeft enorm veel troeven. We hebben het huis altijd mooi onderhouden. Onze kleinkinderen genieten enorm van de tuin. Fantastisch om hen te horen spelen en tieren in het bos. 

 
webdesign by Catapult