« »

Elegant app met film noir feeling

2000 Antwerpen, Frankrijklei 49

€ 398.000


» VRAGEN? CONTACTEER ONS OVER DEZE WONING
* verplicht in te vullen velden

OMSCHRIJVING
Zoek ‘stijlvol charme-appartement’ op in het woordenboek en de kans is groot dat er een foto van deze parel bijstaat. De statige inkomhal, inclusief zwarte smeedijzeren leuning en deuren, karakteristieke lift en zwart-wit tegels, lijkt zo uit een Franse film noir geplukt. Via deze hal, waar je mond van openvalt, bereik je het app op de vierde verd.

Binnenin eerst een zeer ruime inkomhal met aparte vestiaire die je links naar de keuken en het slaapgedeelte leidt. Rechts kom je langs de vroegere smoking room (momenteel bureau). Vervolgens de grote zitkamer en eetkamer met topzicht over de stad. De gang die naar de leefruimte leidt, is met gemak lang en breed genoeg voor de piano die er nu staat. Elegante marmeren schouw, blokjesparket, originele plafonds… Heel wat authentieke elementen werden in 2014 helemaal weer piekfijn in orde gebracht.

De keuken, volledig ingericht met Smeg-toestellen, geeft toegang tot een overdekte koer die dienst doet als bijzonder praktische berging en wasplaats. Verder op de gang kom je de eerste slpk tegen (momenteel enkel afgeschermd met kasten). Volgende stop: de badkamer met wastafel en luxueus hoekbad. Zowel via de eerste als via de achteraan gelegen tweede slaapkamer kan je naar de bdk toe. De tweede slpk is heerlijk licht en luchtig. Hier vind je ook een rij grote inbouwkasten en prachtig visgraatparket.

Als kers op de taart is er nog een extra, charmante mansardekamer ter beschikking op de zolderverdieping van het gebouw. Deze werd nog niet gerenoveerd en wordt momenteel gebruikt als gezellig tekenatelier.

Het hartje van het hartje van de stad, dat is de Frankrijklei. Eind 2018 zijn de werken aan de Leien hier achter de rug en geniet je nog meer van alle voordelen: de Vogeltjesmarkt, de Opera, shopping, dining, het Centraal Station, de Roosevelt,..alles is vlakbij!

Huur autostpl over te nemen 100€/maand.

» TROEVEN
- Centrale ligging
- Grote bewoonbare oppervlakte
- Recent gerenoveerd
- Mogelijkheid tot creatie extra slaapkamer

» SPECIFICATIES
Algemeen
 • bewoonbare opp.: 169 m2
 • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
 • kadastraal inkomen : € 1450
Comfort
Details
 • aantal slaapkamers : 2
 • parking : ja
Wettelijke info
 • EPC : 201
 • bouwvergunning : ja
 • bestemming : woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
 • voorkooprecht : nee
 • verkaveling : nee
 • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Stijlvolle klasse en modern wooncomfort in één appartement
AAN HET WOORD
De eigenaars,Luc en John

Stijlvolle klasse en modern wooncomfort in één app. Heel veel ruimte en tegelijk in het hartje van de stad wonen. Een terrasje op het Leopoldsplein, afspreken met vrienden op de weekendmarkt, wandelen in het Stadspark, winkelen in de binnenstad, uitgaan met de fiets. 

Door de combinatie van de topligging en de authentieke elementen was het voor ons meteen raak met dit app, een coup de foudre!

 
webdesign by Catapult