« »

Unieke architectenwoning met tuin én garage

2060 Antwerpen, Lange van Bloerstraat 82

€ 398.000


» VRAGEN? CONTACTEER ONS OVER DEZE WONING
* verplicht in te vullen velden

OMSCHRIJVING
Unieke architectenwoning met tuin én garage.

Gelegen vlakbij de Kerkstraat, op wandelafstand van openbaar vervoer en op fietsafstand van de stadskern. Een dynamische buurt met leuke mensen, veel winkels, cafeetjes en ambiance. Studio Troubleyn van Jan Fabre als achterbuur en links Karuur architectenbureau.

Het huis is gebouwd door en voor architect Lambert Spinnox. Hij koos voor een split level woning met veel beton, grote ramen en een open zwevende trap als middenstuk. De binnenzijde werd bijzonder ingericht met zichtbare baksteen, uitgesproken wandsteen, tailor-made ingemaakte kasten met stof afwerking, aparte doorkijken en open ruimtes. Vul deze unieke kenmerken aan met een zuidgerichte tuin én inpandige garage, en je bekomt een ruwe diamant.

De woning werd grondig geïsoleerd, zowel dak als zijmuren. U geniet van elektrische vloerverwarming (174€/maand). Installeer zonnepanelen op het dak en u betaalt helemaal niets meer. Verder beschikt de woning over een eetkamer, keuken, kelder met wasplek, bureauruimte, tv-hoek, zitkamer, 3 slaapkamers en 1 badkamer. De keuken, badkamer en vloeren zijn aan renovatie toe.

Toppertje voor de artistieke stadsmus.

» TROEVEN
- Zuidgerichte tuin
- Inpandige garage
- Bijzondere architectuur
- Veel ruimte
- Overal dichtbij

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 190 m2
  • perceel opp.: 120 m2
  • bouwjaar : 1975
  • renovatiejaar : 1975
  • verdiepingen : 3
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 1303
Comfort
  • verwarming : elektrisch
  • dubbele beglazing : ja
  • wasplaats : ja
Details
  • aantal slaapkamers : 3
  • tuin opp. : 60 m2
  • kelder : ja
  • parking : ja
Wettelijke info
  • EPC : 399
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
  • voorkooprecht : ja
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Mijn opzet bij de architectuur was om een ruim en licht familiehuis te creëren.
AAN HET WOORD
Lambert, de eigenaar,

Deze woning heb ik bedacht en getekend voor mijn eigen gezin. Mijn drie kinderen zijn hier vrolijk opgegroeid. Gezien mijn oudere leeftijd, ben ik nu met pijn in het hart naar een appartement verhuisd. 

Mijn opzet bij de architectuur was om een ruim en licht familiehuis te creëren. Ik wilde dat iedereen zijn plekje had, maar dat er ook voldoende connectie was tussen de ruimtes. Dit hebben wij altijd zo ervaren.

De tuin is fantastisch. Ideaal om gasten te ontvangen of gewoon zelf in alle rust te profiteren van het zonnetje. De garage en wasplaats vond mijn vrouw dan weer heel praktisch. 

Ik hoop van harte dat een leuk jong gezin de woning aankoopt. Dat zou mij veel plezier doen.

 
webdesign by Catapult