« »

Ruime modernistische woning

2627 Schelle, Provinciale Steenweg



OMSCHRIJVING

Ruime modernistische hoekwoning

Eigen woning van architect Bruno Wachters. Gelegen in het centrum van Schelle.

Het modernisme schuilt in de betonafwerking van de twee niveau's en de dakrand, het gebruik van verschillende soorten baksteen, de afwisselende dieptes in de gevel, de grote raampartijen en de openheid van het grondplan.

Ook in de woning wordt gewerkt met verschillende niveau’s. De kuipliving zorgt voor de nodige gezelligheid. De speelruimte werd in een nis verwerkt. De tijdloze keuken van “Elitekeukens” is een ware pracht voor vintage lovers. Eerlijkheid en soberheid staan hier centraal. De openheid van de keuken met een eiland avant la lettre, bewijst zijn dienst bij het dagelijkse schoolwerk of bij ontvangst van bezoek. De vroegere veranda werd omgevormd tot winterkamer. Hier is het heerlijk vertoeven tijdens het tussenseizoen en in de winter. Het is de ruimte die de eigenaars het vaakst gebruiken. De draaitap die de niveaus verbindt, staat centraal in de woning.

Qua indeling werd de gelijkvloers gebruikt als architectenbureau. Hier is tevens een kitchenette en een toilet. De eerste verdieping vormt de leefruimte. De tweede verdieping herbergt zes slpk en één bdk. Volgens de huidige normen kunnen de kamers tot 3 slpk en twee bdk omgevormd worden.

De tuin creëert een rustplek aan de woning. De tuin is onderhoudsvriendelijk en toch aantrekkelijk groen.

De woning beschikt over zonnepanelen op het dak, dakisolatie en dubbele beglazing.

Op het glvl mogelijkheid tot praktijk, kantoor of een winkel.

Bel ons voor een afspraak.


» TROEVEN
Unieke architectuur
Grote bewoonbare opp
Veel licht & ruimte
Plek voor praktijk/kantoor
Zonnepanelen

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 285 m2
  • perceel opp.: 227 m2
  • bouwjaar : 1973
  • staat: uitstekend
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 1450
Comfort
  • dubbele beglazing : ja
  • wasplaats : ja
Details
  • bureau : Het gelijkvloers kan gebruikt worden als kantoor, praktijk, vrij beroep of als appartement.
  • polyvalente ruimte : ja
  • aantal slaapkamers : 6
  • badkamer : De bdk vraagt om renovatie. Ze bestaat uit een bad op vloerniveau, twee lavabo's, een wc en een bidet.
  • tuin : Mooi aangelegde tuin met het oog op onderhoudsvriendelijkheid en diversiteit naar seizoenen toe.
  • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
  • Elektriciteitskeuring : ja, niet conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woongebied
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee

» LOCATIE
 
's Middags kon ik thuis eten en 's avonds kon ik ongestoord verder tekenen.
AAN HET WOORD
Architect Bruno Wachters,

Deze woning heb ik als architect voor mijn eigen gezin gecreëerd. Op het gelijkvloers was mijn architectenkantoor. Dit was heel handig. 's Middags kon ik thuis eten en 's avonds kon ik ongestoord verder tekenen.

Mijn vier dochters hebben hier super graag gewoond. Na school konden we bijpraten aan de open keuken. Zij maakten hun huiswerk aan de eettafel terwijl mijn vrouw het eten klaarmaakte.

De kuipliving met open haard heeft voor veel gezellige momenten gezorgd. Oorspronkelijk was de kuip met tapijt bekleed, evenals de speelhoek. De rest van het leefgedeelte ligt op steentapijt. De veranda hebben we nadien gemaakt. Dit is de ruimte waar we het vaakst vertoeven.

De tuin is fantastisch. We hebben een ongelooflijke Amerikaanse Eik staan. Mensen komen zelfs aanbellen om te vragen welke soort boom het is. Daarnaast heeft de architect de tuin heel gebruiksvriendelijk ingericht. Bovendien is de tuin in elk seizoen mooi, gewoon telkens anders. "

 
webdesign by Catapult