« »

Penthouse loft van B-architecten

2060 Antwerpen



OMSCHRIJVING

Penthouse loft in voormalige opslagplaats

Gelegen aan Viaduct Dam, naast de ateliers van Fashion Club 70, vlakbij Park Spoor Noord, en met snelle toegang tot de stad en de noordrand van Antwerpen.

De penthouse werd ingericht door B-architecten met een spitsvondige indeling en praktische en esthetische ideeën.

De woning wordt gekenmerkt door veel lichtinval, ruimte en fijnzinnige keuze voor materialen. Het betonnen plafond verraadt het verleden van de loft als depotruimte. Behandeld berken fineerhout wordt overal in de afwerking gebruikt. De plafond hoge deuren werden op maat gemaakt. Vaak gaat het om schuifdeuren. De verwarming in de living wordt weggewerkt achter een sixties houten raster bij de aansluiting van het salon naar het terras toe.

Het betonnen aanrecht in de kkn loopt door langs de ene zijde in een bureau, langs de andere zijde als plantenbak op het terras. De bdk’s met Vola kranen, mozaïek tegeltjes en knap sanitair bieden een heerlijk luxueus gevoel.

De lift geeft onmiddellijke toegang tot de penthouse. Indeling: L-vormige leefruimte met open kkn, eetplek, salon en TV-hoek. Mastergedeelte met dressing en grote bdk aan één kant van de loft, vier andere slpk met extra bdk aan de andere kant. Wasberging, berging voor proviand en extra plek voor andere opbergspullen.

Het terras op flagstones biedt veel privacy. Het metropolisch zicht over de stad reikt enorm ver dankzij de hoogte van de penthouse. Op het gelijkvloers geniet u van een aparte garagebox (inbegrepen in de prijs).

De loft biedt esthetiek, functionaliteit en ruimte in een ongelooflijk uniek kader!


» TROEVEN
- Architecturale meerwaarde
- Veel privacy
- Echte loft
- Perfect in orde
- Garagebox
- Knappe buitenruimte

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 400 m2
  • renovatiejaar : 2011
  • staat: uitstekend
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 2751
Comfort
  • dubbele beglazing : ja
  • lift : ja
  • videofoon : ja
  • wasplaats : ja
  • Dakisolatie : ja
Details
  • aantal slaapkamers : 5
  • slaapkamers : Het masterbedroom gedeelte heeft zicht op het terras en bevindt zich naast de living. Het kids gedeelte situeert zich aan de andere kant van de loft. Aan de oostzijde achtereenvolgens vier grote slaapkamers telkens met een geweldig metropolisch uitzicht!
  • badkamer : Aansluitend aan de masterbedroom een ruime bdk met dubbele lavabo, bad, inloopdouche en wc, vervolgens een dressingruimte. De tweede bdk situeert zich aan de kidszijde. De bdk beschikt over een inloopdouche en dubbele lavabo. Aparte wc op de gang. Beide bdk werden afgewerkt met mozaiektegeltjes en vola kraanwerk.
  • kelder : ja
  • parking : ja
  • vloeren : beton
  • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
  • Elektriciteitskeuring : ja, conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woongebied
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

 
We wilden een soort "Californian Case Study House" op hoogte.
AAN HET WOORD
Eva, de eigenaar,

Als nieuw samengesteld gezin hechten we veel belang aan ruimte, privacy en gezelligheid. Iedereen moet zijn eigen plekje hebben, maar daarnaast is een grote leefplek om samen te zijn ook belangrijk.

Bovendien houden mijn man en ik van esthetiek. We zijn gek van jaren 60/70 villa's. We wilden een soort "Californian Case Study House" op hoogte. B-architecten heeft dit goed begrepen.

Zij zorgden voor een logisch en aangenaam vloerplan. De esthetiek kruipt in de afwerking. We werkten met berkenfineer voor de kasten, beton in de keuken, houten schrijnwerk aan de radiatoren, flagstones op het terras en tailor-made deuren.

De penthouse werd opgenomen in het boek "Living in Antwerp". Daar zijn we best wel trots op!

 
webdesign by Catapult