Huis van Eduard Van Steenbergen

2600 Antwerpen Berchem, StrijdhoflaanOMSCHRIJVING

VERKOCHT - Buitengewoon mooie art-deco woning van befaamde architect Eduard Van Steenbergen.

Gelegen te Pulhof, op een boogscheut van winkels, restaurantjes, de gekende invalswegen, de stad en openbaar vervoer. Een gezellige en residentiële buurt.

De vormgeving, inrichting en het meubilair van de woning zijn van onschatbare waarde en vormen een deel van de Belgische architectuurgeschiedenis.

Houten lambrisering in een patroon van vierkanten in de ontvangstruimte, afgewerkt met een kniehoge marmeren plint, een uniek glas-in-lood kunstwerk ingewerkt in de muur, de centrale trap volledig uit doorlopend hout van gelijkvloers tot de tweede verdieping afgewerkt met kunstzinnig houtwerk en een mooi uitgebalanceerde gevel, zijn enkele van de blikvangers.

De indeling:

Glvl: Ontvangstruimte die kan dienst doen als salon, tv-kamer of aperitief ruimte. Vestiairekamer met ingemaakte kasten en handenwasser. Centrale trap. In de gang een opbergruimte en een gastenwc. Links de aparte kkn met centrale eettafel met zicht op de binnenkoer. Rechtdoor een ontspanningskamer met wasmachine en droogkast achter een schuifbare wand. Van hieruit toegang tot de kelder.

1ste: Aan de straatzijde de ongelooflijke woonkamer/eetkamer over de volledige breedte van de woning. Aan de achterzijde: een bureauruimte met toegang tot het zonnige terras met 100% privacy. Daarnaast een slpk of ruimte die tot TV-kamer kan omgevormd worden.

2de: Riante masterbedroom met dressing en-suite en kleurrijke glas-in-lood ramen. Tweede slpk met ingemaakt meubilair. Bdk met lavabo, wc en ruime inloopdouche.

Het huis vraagt om een koper met een hart voor architectuur en interieurvormgeving. Iemand die emotioneel wordt van elk detail in de woning en die de woning begrijpt. Als u zo iemand bent, nodigen wij u graag uit om de woning te bewonderen.


» TROEVEN
Unieke architectuur
Goede ligging
Volledig vernieuwd
Zonnig terras

» SPECIFICATIES
Algemeen
 • bewoonbare opp.: 228 m2
 • bouwjaar : 1925
 • renovatiejaar : 2011
Financiële info
Comfort
 • dubbele beglazing : ja
 • wasplaats : ja
Details
 • keuken : De keuken, elegant en verfijnd in al zijn eenvoud, met keukendeurtjes afgewerkt met glas in lood. Veel opbergruimte, een wit marmeren blad, en de nodige moderne toestellen. De eettafel werd om maat gecreëerd voor de woning. Een handige bijkeuken wordt gebruikt om de ijskast en het proviand te herbergen.
 • eetkamer : De eetkamer/woonkamer vormt het hoogtepunt van de woning. Prachtige visgraten parket, hoge plafond, een ongelooflijke buffetkast met monumentale tafel en acht stoelen. Een elektrisch keukenliftje geeft de mogelijkheid om de gerechten van de keuken naar boven te voeren. Een ingemaakte zwarte opbergkast met indirecte verlichting en weggewerkte kabels voor TV.
 • aantal slaapkamers : 3
 • kelder : ja
 • vloeren : parket
 • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
 • dagvaarding : nee
 • bouwvergunning : nee
 • bestemming : woongebied
 • voorkooprecht : nee
 • verkaveling : nee
 • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Bij alle renovaties probeerden we te vertrekken vanuit de geest van Van Steenbergen.
AAN HET WOORD
De eigenaars, Werner en Birgit,

Lang voor we er introkken, waren we al verliefd op het huis van Van Steenbergen. Het was ons absolute droomhuis.

De renovatie ging vooraf aan lange en geanimeerde gesprekken. We wilden de authenticiteit bewaren, maar tegelijk leven in een huis van nu.

Bij alle renovaties probeerden we te vertrekken vanuit de geest van Van Steenbergen. Dat was geen gemakkelijke opdracht. Een huis dat gebouwd is volgens zo’n sturend totaal concept, legt ook regels op aan haar bewoners.

Het is een buitengewoon huis om in te wonen. Het is een moderne woning met een warme ziel. De ruimtes zijn mooi, met grote ramen en hoge plafonds waardoor het altijd licht is.

Waar we ook gelukkig van worden, is de Pulhof buurt. De stad is vlakbij, de parken, de snelweg naar Brussel, de Thalys naar Parijs, het vliegveld van Deurne. De winkels zijn op wandelafstand. Een prima bakker, een goeie slager, een fijne viswinkel en een top groentenwinkel.

We hebben hart en ziel in dit huis gestoken. We zijn op zoek naar mensen die met liefde voor dit prachtige huis willen zorgen. En er met héél veel goesting willen wonen."

 
webdesign by Catapult