Architectuurwandeling — Zurenborg

Onze gids leidt je langs de mooiste woningen in neogotiek, neoclassicisme en art nouveau in Zurenborg

Datum: 31 maart 2019
Locatie: Antwerpen
Lees meer

Zurenborg staat gelijk aan een heer en meesterwoningen en is overspoeld met prachtige straten vol architectuur. Hoe welvarender de mensen, hoe uitbundiger de architectuur. Het gevolg: een mix van beschermde huizen in neogotiek, neoclassicisme en vooral art nouveau.

We ontmoeten elkaar op de Dageraadplaats, één van de gezelligste pleinen van Antwerpen. ’s Middags uitnodigend voor een heerlijk tasje koffie en ’s avonds verlicht door een mooie sterrenhemel.

Tijdens de wandeling, onder professionele begeleiding van Alex Elaut maken we kennis met “creaties” van onder andere het architecten duo D.Rosseels en K. Coninck-Westenberg, J. Bascourt en  J. De Weerdt. 

We bezoeken als kers op de taart de befaamde Cogels-Osylei waar hij ons attent maakt op uitzonderlijke architectuur. De Roos van J. Hofman, Huis Quinten Matsys, burgerhuis De Tulp, Burgerhuis De Zonnebloem… 

Als afsluiter heeft Immodôme nog een drankje aangeboden op de Dageraadplaats.

We sponsoren eveneens het boek over Jules Hofman gecreëerd door Alex Elaut. Contacteer ons gerust om een exemplaar te bekomen via info@immodome.be.