One of a kind architecturale woning door Bogdan & Van Broeck

Wijnegem
€ 570.000


170

2

2
Meer info

“Voor elke unit bepaalden we de meest optimale inplanting van ramen wat betreft lichtinval en uitzicht.”

Architect Leo van Broeck aan het woord

Lees meer
One of a kind architecturale woning door Bogdan & Van Broeck

Stokerijstraat 19
2110 Wijnegem

€ 570.000
Geplaatst op 1-9-2021
17603 keer bekeken

Deel op:

Omschrijving

Wie hier woont, leeft in een appartement waarvan er geen gelijke bestaat. Het loft gehalte in combi met de groene omgeving is onbestaand. Bovendien ligt deze woonvorm helemaal in de lijn van het ‘nieuwe wonen’: luxueus urban living op een unieke, groene en historische plek.

Dankzij de minutieus uitgekiende plaatsing van de ramen krijg je vanuit dit appartement maximaal uitzicht op groen of water en tegelijk een absoluut minimum aan inkijk. De op maat gemaakte panoramische ramen vormen de weergaloze blikvanger. Eén vouwraam weegt honderden kilo’s – toch kan je het makkelijk alleen openen en weer sluiten. Zo transfomeer je de binnenkamer with a view in één beweging tot fenomenale buitenruimte. Een geniaal idee van de architecten BOGDAN & VAN BROECK.

Tussen de gebouwen in staan volgroeide bomen. Brede stukken groen zorgen voor een gracieus gevoel en veel ademruimte. Afwisselend groene weides en kleine boomgaarden en een centrale waterpartij geven een aparte sfeer. Ook aan ecologie werd gedacht: zo filtert een substraatlaag het regenwater waardoor het kan afgevoerd worden.

Foto's van bestaand appartement - afwerking kan nog naar eigen smaak gekozen worden. Prijs inclusief hoogwaardige afwerking - exclusief 21% BTW.

 • Algemeen
  • Staat: nieuw
 • Energie
 • Extra info
 • Wettelijke info
  • Dagvaarding: nee
  • Bouwvergunning: ja
  • Verkavelingvergunning: nee
  • Bestemming terrein: industriegebied
  • Voorkooprecht: nee
  • Inventaris onroerend erfgoed: nee
  • Beschermd monument: nee

Troeven

Zeer hoogwaardige afwerking
Prachtige uitzichten
Rustig toch centraal gelegen
Mooie materialen

Locatie

One of a kind architecturale woning door Bogdan & Van Broeck
Voor elke unit bepaalden we de meest optimale inplanting van ramen wat betreft lichtinval en uitzicht.
Architect Leo van Broeck aan het woord

AAN HET WOORD

Deze schitterende site is te uniek om allemaal dezelfde appartementen van dertien in een dozijn te bouwen. Daarom zien geen twee appartementen in de Cubes er hetzelfde uit. Elke gevel, elke inplanting van een raam en de oriëntatie van elk appartement hebben we door en door gewikt, gewogen en bestudeerd. Zo bepaalden we voor elke unit de meest optimale inplanting van ramen wat betreft lichtinval en uitzicht. Alle ramen hebben ook andere afmetingen. Daarbij namen we wel de klassieke, historische proportiesystemen in acht, zoals de vierkantswortel van 2, de gulden snede en het dubbel vierkant. Flexibiliteit vonden we ook uitermate belangrijk. Wil jij aan het dubbelhoge panoramaraam een extravagante/flamboyante/onalledaagse slaapkamer inrichten? Of liever de woonkamer? Dat kun je nog helemaal zelf invullen.