Mid-Century case study house

Kapellen
€ 1.250.000


250

4079

3

2

 
 
 
Meer info

“Net zoals de betonnen vloeren maken de buitenluifels de connectie tussen binnen en buiten.”

De architecten, 

Lees meer
Mid-Century case study house

Korhoenlei 12
2950 Kapellen

€ 1.250.000
Geplaatst op 16-10-2021
24142 keer bekeken

Deel op:

Omschrijving

Fenomenaal Mid-Century case study house ontworpen door architectenduo Francesca Bonnen en Veerle Van de Walle.  

Prachtig gelegen midden in de natuur en toch met de auto op maar een half uur van Antwerpen centrum en 10 minuten van Kapellen dorp. Bovendien slechts tien minuten fietsen van station Heide-Kalmthout. Tijdens de week snel in de bewoonde wereld, tijdens het weekend heerlijk ontstressen in de natuur. 

De groene omgeving staat centraal in deze woning. Het huis staat midden op de grond omringd door fauna en flora. Grote ramen doen binnen en buiten vervagen en omkaderen het landschap als een kunstwerk. Binnen geeft de combi van ruw beton en warm hout een gezellig en artistiek gevoel. De plafond bekleding in verniste meranti panelen geeft een glamorous Hollywood effect. De centraal geplaatste haard zorgt voor ware James Bond allure. De uitgestrekte keuken heeft een adembenemend zicht op de tuin. Aansluitend een bureau ruimte of de ideale speelplek voor kinderen. 

De slaapvertrekken bevinden zich in twee verschillende delen van het huis. Aan de ene kant twee mooie kinderkamers op witte beton én opnieuw met grote ramen en knappe uitzichten, en een douchekamer. Aan de andere kant het master gedeelte. Een excentrieke badkamer met bold choices voor het blauwe tegelwerk, de robuuste douche en de verfijnde eiken maatkasten. Alle sanitaire elementen van Villeroy&Boch. Vervolgens de slaapkamer waar je quasi in de tuin slaapt. En ten slotte een prachtige dressing met tailor-made houten kasten. 

Dit huis is een must-see en een must-buy voor elke architectuurliefhebber begeesterd door de natuur en zot van Mid-Century living.
  • Algemeen
    • Renovatie: 2019
    • Staat: uitstekend
  • Energie
    • EPC score: 287 kwh/m2/j
    • EPC klasse: 0
    • Verwarming: vloerverwarming
  • Extra info
    • Bureau
    • Parking binnen
    • Alarm aanwezig
    • Open haard aanwezig
  • Wettelijke info
    • Electrische keuring: ja, conform
    • EPC score: 287 kwh/m2/j
    • Dagvaarding: nee
    • Bouwvergunning: ja
    • Verkavelingvergunning: nee
    • Bestemming terrein: woonpark
    • Voorkooprecht: nee
    • Inventaris onroerend erfgoed: nee
    • Beschermd monument: nee
    • 0-peil: niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Troeven

Unieke architectuur
Recente renovatie
Omringd door natuur
Goed bereikbaar
Groot coolness gehalte

Locatie

Mid-Century case study house
Net zoals de betonnen vloeren maken de buitenluifels de connectie tussen binnen en buiten.
De architecten, 

AAN HET WOORD

De architecturale referenties die de eigenaars ons voorlegden - Schindler, Koenig, Neutra - zijn ook ónze helden. Aan veel details in de woning kan je twijfelen of ze origineel of toegevoegd zijn. We behielden we de witgeschilderde baksteenarchitectuur van het originele huis. De master badkamer is compleet uitgewerkt in blauwe tegeltjes, zoals in de 60s. Zelfs het koepeltje is een retro accent. De ramen zijn overal vernieuwd, maar de profielen zijn – net als de originele vensters – in aluminium.

Ook het plafond in de leefruimte speelt met die verwarring: de gelakte panelen in meranti zijn nieuw, maar roepen de Hopper-achtige sfeer op van Philip Johnsons ‘Four Seasons’ restaurant (1959) in de New Yorkse Seagram building. Ze geven de living een warme gloed én ze reflecteren het zonlicht de hele dag door. Bovendien zijn de panelen ook gebruikt onderaan de betonnen buitenluifels. Net zoals de betonnen vloeren maken de buitenluifels de connectie tussen binnen en buiten.

De haard is het centrum van de leefruimtes, net als in het Schindler House (1921) in West Hollywood. Hij connecteert de zit- en eethoek op een organische manier. Dankzij de betonnen sokkel wordt het haardmeubel zelf een volwaardige zitplek, die zachtjes de hoek omdraait. Die vloeiende vormen rond de haard komen ook terug in het curvy terras.