“Rond” wonen door arch. Stéphane Beel met verbluffend zicht op water

Wijnegem
€ 1.750.000

411

2

2

 
Meer info

“Ik vond het cruciaal om de massieve, brute buitenkant van de betonnen silo’s te bewaren.”

Architect Stéphane Beel
Lees meer
“Rond” wonen door arch. Stéphane Beel met verbluffend zicht op water

Stokerijstraat
2110 Wijnegem

€ 1.750.000
Geplaatst op 4-10-2021
24689 keer bekeken

Deel op:

Omschrijving

Dit appartement is enkel voor durvers. Geef 2 rijen van 4 historische silo’s aan architect Stéphane Beel en hij transfomeert ze tot super-de-luxe woonplaatsen. Uit de rij van 4 silo’s verving hij telkens één silo door een rechthoekig, beglaasd volume met daarin de keuken. Wie droomt er niet van zijn dinergasten te trakteren op dit fenomenale, weidse uitzicht over groen en water.

Om hier te wonen is een kleine mind switch nodig, want naast het rechthoekige volume zijn de meeste ruimtes… rond. Zonder meer uniek! De ronde vormen van slaapkamers, leefruimtes en zelfs de badkamer geven een bijzonder intieme charme aan de kamers. Tussen elke ruimte werd een luchtbrug van glas geïntegreerd. Terwijl je van het ene vertrek naar het andere stapt, vang je zo telkens een glimps op van dat verbluffende uitzicht. De uitdaging om deze ronde ruimtes ook qua geluid te optimaliseren werd door de architecten met beide handen aangegrepen door het installeren van optimaal akoestisch comfort.

De bewoonbare oppervlakte is hier groot, de ronde kamers ronduit spectaculair en de silo’s exclusief. Ook de buitenruimtes beklijven: brede stukken groen, veel ademruimte, kleine boomgaarden en een centrale waterpartij. Dit resulteert in een boeiende commune van creatieve en open-minded buren.

Foto's ter illustratie van afgewerkt appartement op dezelfde site  - afwerking kan nog naar eigen smaak gekozen worden. Prijs inclusief hoogwaardige afwerking en parking plaatsen

Specificaties
 • Algemeen
  • Staat: nieuw
 • Extra info
  • Parking binnen
 • Wettelijke info
  • Dagvaarding: nee
  • Bouwvergunning: ja
  • Verkavelingvergunning: nee
  • Bestemming terrein: industriegebied
  • Voorkooprecht: nee
  • Inventaris onroerend erfgoed: nee
  • Beschermd monument: nee

Troeven

Uniek wonen
Nieuwbouw naar eigen smaak in te richten
Rustig toch centraal gelegen
Prachtig zicht op water en natuur

Locatie

“Rond” wonen door arch. Stéphane Beel met verbluffend zicht op water
Ik vond het cruciaal om de massieve, brute buitenkant van de betonnen silo’s te bewaren.
Architect Stéphane Beel

AAN HET WOORD

We hielden de massieve, brute buitenkant van de betonnen silo’s bewust intact. Ik vond het cruciaal om die te bewaren en niet weg te stoppen onder bijvoorbeeld een laag crepi, bijvoorbeeld. Met een topteam van architecten creëerden we een hele nieuwe site, maar ook wat origineel en authentiek is, heeft bestaansreden op deze plek – en exact dat vind ik zo waardevol. Nog zo’n voorbeeld: de oorspronkelijke sokkels van de stokerij werden bewaard en de hele ruimte waarin de sokkels staan, werd getransfomeerd tot een fenomenale tentoonstellingsruimte met permanente kunst en wisselende werken. De zuilenzaal werd ‘Karnak’ gedoopt en refereert daarmee naar de oudheid.

Gerelateerde panden