Instant zen in minimalistisch verbouwde tuilerie

Sonac
€ 570.000

107

5385

2

1

 
   
Meer info

“Als stadsmensen is deze plek letterlijk en figuurlijk heerlijk: wilde kruiden plukken, fruit van onze bomen, truffels, druiven, noten, champignons, kruiden voor de thee of eieren, bloem en wijn van de lokale (bio)agriculteurs en wijnbouwers...”

De eigenaars
Lees meer
Instant zen in minimalistisch verbouwde tuilerie

Chemin de la tuilerie 366
46320 Sonac
Frankrijk

€ 570.000
Geplaatst op 20-6-2024
2950 keer bekeken

Deel op

Omschrijving

In het departement Lot, tien minuutjes van middeleeuws koopmansstadje Figeac, op het kruispunt van belangrijke pelgrimsroutes (Camino, Chemin du Puy ...). Champollion Museum ter ere van de gelijknamige egyptoloog (van de steen van Rosetta). Ook mooi: Cahors, oud stadje met grotten en de indrukwekkende kalkhoogvlakten van Parc naturel régional des Causses du Quercy, beschermd UNESCO Géoparc.  

Vanaf de lange oprijlaan ontwaar je in de verte, op de heuvel, de door eiken omringde woning. Dit was vroeger een tuilerie, waar dakpannen met de hand werden gemaakt, op de knie gevormd en gedroogd. De oorspronkelijke bouw met gestapelde stenen bleef prachtig bewaard. De huidige eigenaars lieten zich bij de verbouwing (‘12-’13) inspireren door de minimalistische architectuur van John Pawson: terug naar de essentie, volgens de moderne ecologische vereisten. Deze uitgepuurde elegantie, waar hout en steen de boventoon voeren, voelt erg natuurlijk en weldadig aan – een streling voor het oog én de ziel. Less is hier overduidelijk more.

Stel je voor: gastronomisch genieten met kraakverse, zelfgekweekte groenten en fruit, in deze keuken die tegelijk eeuwenoud en modern aanvoelt. Verder op het gelijkvloers: twee ruime slaapkamers, toilet en badkamer (douche, lavabo). Wasplaats en berging. Garage met plaats voor één wagen – of maak jij er een atelier van? Trap naar de relaxruimte onder het mooie dak. Tuin met moestuin, fruitbomen, machtig panoramisch uitzicht en heerlijk terras onder de druivelaar/blauwe regen.

Specificaties
 • Algemeen
  • Oppervlakte: 107 m2
  • Grond oppervlakte: 5385 m2
  • Slaapkamers: 2
  • Badkamers: 1
  • Parking: Ja
  • Tuin: Ja
  • Terras: Ja
  • Staat: uitstekend
 • Energie
  • Dubbele beglazing
  • Verwarming: individueel
  • Verwarming type: gas
 • Extra info
  • Zolder
  • Wasplaats

Troeven

Instapklaar
Rust en energie
Grondoppervlakte 5.385m2
Mogelijkheid tot Airbnb
Mogelijkheid tot bijbouwen

Locatie

Instant zen in minimalistisch verbouwde tuilerie
Als stadsmensen is deze plek letterlijk en figuurlijk heerlijk: wilde kruiden plukken, fruit van onze bomen, truffels, druiven, noten, champignons, kruiden voor de thee of eieren, bloem en wijn van de lokale (bio)agriculteurs en wijnbouwers...
De eigenaars

AAN HET WOORD

Toen we hier voor het eerst kwamen, in 2010, kenden we de Lot nog niet, maar we waren meteen ontzettend gecharmeerd door de schoonheid, rust en eenvoud van dit departement. We waren net zestig en pensioengerechtigd, en in deze streek vonden we wat we zochten: stilte, indrukwekkende vergezichten en een unieke ligging, geïsoleerd in harmonie met de natuur. We zochten twee jaar in deze regio, voor we dit huis vonden, de plek die al onze verlangens wist te combineren. Of er was nog te veel werk aan, of er stonden te veel andere huizen in de buurt... Maar Le Suquet La Tuilerie wist ons meteen te bekoren met zijn eeuwenoude eikenbomen en prachtige ligging.

Bij de verbouwing was John Pawson onze inspirator. We brachten het huis terug naar zijn essentie, met veel hout en steen. Om de eigenheid van het gebouw zo goed mogelijk te bewaren of te herstellen, werkten we samen met lokale artisans, mensen die de streek en deze grond echt in hun vingers hebben.

Als stadsmensen werden onze dagelijkse wandelingen letterlijk en figuurlijk een verademing: wilde kruiden plukken, onze fruitbomen, fantastisch gewoon... Het idee van permacultuur sijpelde steeds meer ons leven binnen, en zo gaven we stilaan onze moestuin vorm. Nu volgen we de seizoenen en degusteren we elke maand weer iets anders: truffels, druiven, noten, champignons, kruiden voor de thee ... Overheerlijk. Eieren, vlees, bloem halen we dan weer bij agriculteurs in de buurt, waarvan er heel veel biologisch werken. De wijngaarden van Quercy, nieuwe generatie Cahors wijn ... – dit is echt een streek voor mensen die van lekker eten houden. We genieten ook regelmatig van een wondermooi schouwspel van hertjes, eekhoorns, brebis (schapen) of een vos die passeert. Tegelijk vind je op tien minuutjes, in het dorp, alle dagelijkse voorzieningen. Met het beschermde natuurpark van Quercy, mooie stadjes, historische plekken en grotten rondom, valt hier altijd wel wat te beleven. Het dorpje zelf telt maar zo’n tachtig inwoners, waarvan de helft tweedeverblijvers.

Intussen is deze plek nog unieker geworden, want nu is het beschermd en kan je hier niet meer zomaar een bouwvergunning krijgen.

Omwille van familiale redenen sluiten we deze periode nu af. We geven het huis graag door aan iemand die de imposante vergezichten, natuur en schoonheid en stilte even hard weet te appreciëren.

Gerelateerde panden