Architecture meets Arts

Architecturale toer in ‘De Beir’ Huis

Locatie: Knokke-Heist
Lees meer

Voor de zomer editie van ons Dôme Event trokken we op donderdag 18 augustus naar Knokke. Naast de verkoop van woningen met persoonlijkheid, delen wij allemaal een passie voor architectuur, interieur en esthetiek! Het was dan ook een logische stap om deze passie met onze gasten te delen. Waar beter dan in het 'Dr. De Beir huis' ontworpen door Huib Hoste, een van de grote Modernistische architecten van België!

We verwelkomden onze gasten met een heerlijke cocktail van  Hannah Van Ongevalle, de bezieler van The Pharmacy, bekroond als 'Best Belgian Bartender' in 2014 en momenteel actief als tv-host. Daarna was het tijd voor een toer met onze gids, Danny Lannoy, die de geschiedenis over dit unieke pand toelichtte. Gezien de grote opkomst werden er maar liefst drie toers georganiseerd.

Als klap op de vuurpijl kon iedereen genieten van de Expositie Magellan, een initiatief van Atelier Ecru Gallery en Barbé Urbain uit Gent.

Woning De Beir is een iconisch pand dat beschouwd wordt als het basiswerk van de moderne architectuur in Vlaanderen. Deze woning werd gebouwd door Huib Hoste in opdracht van de artistieke dokter De Beir. Het interieur is het resultaat van een samenwerking met kunstschilder en binnenhuisarchitect Sevranckx. Het huis bestaat uit drie bouwlagen met een geometrisch en functionalistisch volume. Hoste maakte van de gelegenheid gebruik om te experimenteren met de constructie van het gebouw en de kleurenkeuze. 

Onder een strak blauwe hemel genoten onze gasten na de architecturale toer nog van een drankje tijdens de receptie en was er tijd om de exposities te ontdekken! Het was een super geslaagd event met top zomerweer, heerlijke drankjes en goed gezelschap, en dat alles verbonden door een passie voor architectuur!

Hou onze website in de gaten voor komende events of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

foto's:  Close ups Knokke