Het ‘We Love Mariefonds’ is een vzw die op een laagdrempelige manier kinderen helpt die langdurig ziek zijn of te maken krijgen met ziekte en overlijden van een naaste. Het fonds werd 10 jaar geleden opgericht naar aanleiding van het overlijden van Marie, die als 3-jarig meisje de strijd tegen kanker verloor. 

Ontdek in het filmpje hieronder waarom Immodôme dit hartverwarmend project steunt! 

Met ‘De Sterrenwachters’ en ‘Het Wolkenpaleis’ geeft het ‘We love Mariefonds’ kinderen houvast in moeilijke tijden!

Het boek ‘De Sterrenwachters’ en de pop
Al vele jaren zorgt het ‘We Love Mariefonds’ ervoor dat op alle bedjes van langdurige of terminaal zieke kinderen in de universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel het kinderboek ‘De Sterrenwachters’ en een Sterrenwachterpop terecht komen. ‘De Sterrenwachters’ worden ook door psychologen en andere hulpverleners ingezet, bijvoorbeeld op de afdeling oncologie, bij overlijden van een dierbare zoals een ouder, broer of zus...

Luisterverhaal ‘Het Wolkenpaleis’
Nu is er ook het luisterverhaal ‘Het Wolkenpaleis’. Niet alleen de kinderen in de ziekenhuizen kunnen het verhaal beluisteren en meezingen, iedereen kan het luisterverhaal gratis downloaden. ‘Het Wolkenpaleis’ is er in de eerste plaats voor kinderen, maar het is ook fijn om als volwassenen (mee) te luisteren. Op deze manier kan je een gesprek aangaan en wordt verdriet bespreekbaar. Ouders kunnen zich in de zetel nestelen bij hun kind, juffen en meesters kunnen het beluisteren in de klas, therapeuten kunnen het inzetten in hun praktijk.

Trailer luisterverhaal “Het Wolkenpaleis”

‘Het Wolkenpaleis’ vertelt het verhaal van een volkje dat tussen de wolken woont met als taak tranen opsporen, gaan halen en verwerken. Het verhaal brengt kinderen in contact met het bestaan van verschillende soorten tranen. Tranen van geluk, verdriet, gemis, vreugde, liefde, boosheid en angst. Zo geven we bestaansrecht aan elke traan, want elke traan heeft een eigen verhaal.

Spectaculaire stemmen maken het verhaal
Een indrukwekkende cast waaronder Michael Pas, Els Dottermans, Nico Sturm, Jonas Van Geel, Bruno Vanden Broecke, Filip Peeters, Slons (die van ons), Robbert Vervloet en Frank Deboosere zetten hun schouders mee onder dit hartverwarmend project! Samen met Julie en Paul, de bezielers van het 'We Love Mariefonds' hopen zij kinderen en hun families te kunnen ondersteunen bij verdriet en afscheid.

Het verhaal ‘Het Wolkenpaleis’ kan je beluisteren op de website van het ‘We Love Mariefonds’ via onderstaande link.

WELOVEMARIEFONDS.BE