Zuiver art-deco app met terras

2018 Antwerpen, Uitbreidingsstraat



OMSCHRIJVING
Zuiver art-deco appartement

Gelegen op de Binnensingel aan de Nieuwe Zurenborg wijk met gezellige restaurants, cafeetjes en terrasjes. Een wijds zicht dankzij de diepte van de straat. Ideaal gelegen om te pendelen met de trein of om snel de stad uit te rijden. Een bruisende buurt op fietsafstand van de stadskern.

In 1925 ontwierp architect Robert Soebert dit gebouw in een pure art-decostijl. Vóór de Eerste Wereldoorlog was hij opgeleid als bouwkundig tekenaar. Hij vestigde zich in 1919 als bouwmeester te Berchem.

De glvl van het gebouw is bekleed met witte natuursteen. De inkom wordt gesierd door ongelooflijk knappe geel/zwarte marmer en een trap met leuning in sierijzerwerk, ongezien vakmanschap.

Het app wordt gekenmerkt door grote vensters met smeedijzeren borstweringen, knappe houten vloeren, hoge plafonds, geografische molures, verschillende boogelementen, houten deuren met horizontale glasverdeling, sublieme trap met houtsnijwerk en vooral ook mooie lichtinval.

De originele art-deco elementen worden aangevuld met een gezellige tailor-made zithoek, een modern ingemaakt tv-meubel, een praktische keuken, een grote bdk met maatwerk kastjes en een dressing.

Indeling: 1ste: inkomhal, leefruimte met living, zithoekje en eettafel, gezellig terras, aparte kkn, waskamer en wc - 2de: nachthal, bdk, twee slpk.

Bovendien MOGELIJKHEID TOT KLEIN BESCHRIJF.

Een absolute must-see voor mensen die van ruimte, licht en art-deco houden.

» TROEVEN
- Prachtige architectuur
- Veel licht en ruimte
- Gezellig terras
- Goede locatie
- Smaakvolle inrichting

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 145 m2
  • bouwjaar : 1925
  • renovatiejaar : 2014
  • staat: uitstekend
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 585
Comfort
  • dubbele beglazing : ja
  • lift : ja
  • parlofoon : ja
  • wasplaats : ja
Details
  • aantal slaapkamers : 2
  • kelder : ja
  • schrijnwerkerij : hout
Wettelijke info
  • Elektriciteitskeuring : ja, niet conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : nee
  • bestemming : woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
De zon valt heerlijk binnen in de leefruimte.
AAN HET WOORD
De eigenaar, Julie,

Als Zweedse in Antwerpen zocht ik een appartement met karakter en veel lichtinval. Dit pand heeft beide elementen.

Gezien je geen overburen hebt en enkel een wijds uitzicht, krijg je een gevoel van vrijheid en rust. De zon valt heerlijk binnen in de leefruimte. Dit werkt positief op je gemoed. 

De mooie elementen in de woning hebben mij altijd geïnspireerd. Zoveel schoonheid en authenticiteit, daar word je vrolijk van.

En ten slotte speelde bij onze aankoop de locatie sterk mee. Er valt altijd iets te beleven. Veel gezellige restaurants en cafeetjes, een fijne omgeving.

 
webdesign by Catapult