Met expo van Tom Andries

Opening Immodôme Lier

Locatie: Berlaarsestraat 63, Lier
Lees meer

Op 26 januari openden we officieel de deuren van de zesde, gloednieuwe Immodôme vestiging te Lier.    

Het magnifieke pand straalt volop art-nouveaucharme uit, terwijl het catchy interieur bulkt van de kleurrijke, speelse toetsen en mooie designstukken. Ook de knappe kunstwerken van multidisciplinair kunstenaar Tom Andries zijn stuk voor stuk blikvangers.

Het nieuwe kantoor huist in een prachtig pand met een art-nouveautintje. Het werd in 1906 ontworpen door de Lierse architect Bernard De Meyer en je vindt het op de hoek van de Berlaarsestraat en het Kluizeplein. Al aan de buitenkant zie je heel wat typische art-nouveau- elementen: een zachtgele bakstenen gevel op een arduinen plint, muurbanden van groene en witte steen, bekronende spitsboogvelden boven de ramen ingevuld met kleurrijke tegelkunstwerkjes, donkergroen houtwerk, twee uilen in steen aan het leien dak…


Binnenin word je dan weer verrast door het contrast met de buitenkant en word je ondergedompeld in een eclectisch interieur vol kleurrijke, speelse toetsen, coole buisvormige radiatoren, stijlvolle designelementen... Kortom, een modern, innovatief staaltje binnenhuisarchitectuur, ontworpen in samenwerking met interieur agency Julie2.

De openingsavond was meer dan geslaagd met een special thanks aan de burgemeester van Lier, Rik Verwaest, met zijn enthousiaste aanwezigheid. 


Lier is een zéér charmante stad en heeft zo veel te bieden aan de bewoners. Het Immodôme team zal de rijke geschiedenis van Lier en de wondermooie architectuur zeker mee onderschrijven.