Unieke woning by Ilse Christiaansen

Kapellen VERKOCHT

400

2096

4

3

 
   
Meer info

“We wilden graag één aanspreekpunt voor de bouw. Dit betekent immers één verantwoordelijke”

de eigenaars, N. en L.,
Lees meer
Unieke woning by Ilse Christiaansen
VERKOCHT
Geplaatst op 6-11-2020
Verkocht op 1-12-2020
27279 keer bekeken

Deel op:

Omschrijving

Unieke woning by Ilse Christiaansen

In een doodlopende zijstraatje van de Hoogboomsteenweg, residentieel gelegen in Kapellen net over de grens met Brasschaat. Gezellig lunchen in brasserie De Hoge Boom op zondag. Naar school binnen 2km van de woning. Hockey, golf en tennis op fietsafstand. Vlakbij het dorp van Kapellen. Slechts op 10 min van de ring, op 1km van het station van Kapellen en met een bushalte op wandelafstand.

Deze woning is nieuw gebouwd en pas enkele maanden in gebruik. De architectuur is ronduit uniek. Het ontwerp combineert ruimte, licht en grote raampartijen van de gekende moderne kubus met de charme, warmte en gezelligheid van een authentiek landhuis. Geen strakke en gevoelloze architectuur, wel een warme creatie met gevoel voor menselijkheid. Het grondplan bestaat uit twee parallelle huizen aan elkaar gehecht via een halluciante koker van witte stalen ramen met een hoogte van 7 meter. Het interieur werd ingericht door Home of Geraldine.

Op het gelijkvloers omvat het eerste gedeelte de inkomhal met ruime vestiaire, een zijdeur met toegang tot de mudroom, een wc, de prachtige living en een plek in te vullen als speelkamer of bureau. De machtige glazen ruimte herbergt de uitzonderlijke keuken. Aansluitend vind je de eetkamer met bureau of tweede salon over de hele lengte van het huis en met fantastisch zicht op de zuidwest gerichte tuin. Aansluitend een heuse overdekte buitenliving met haardvuur. Ideaal voor een marshmallow evening. Op de verdieping maken de twee units het onderscheid tussen parents en kids. Het eerste gedeelte beschikt over drie slaapkamers en twee badkamers. Het tweede gedeelte omvat de suite van de ouders met rechts a dressing to dream of en de slaapkamer, links de luxueuze badkamer.

Naast de bijzondere architectuur onderscheidt de villa zich in afwerking. Het keukeneiland is een werk van studio Sebastiaan-Antwerpen. Het maatwerk gebeurt in bronzen panelen. Een ingebouwde dampkap houdt het keukeneiland vrij. De wandkasten werden voorzien van bronzen randen en verlichting binnenin. Het hout van de voorgevel, van de poort en aan de haard van het terras, bestaat uit gelijke lamellen massief eik. Alle ramen zijn vervaardigd uit staal met vierseizoensglas. Binnen vind je alleen blokdeuren zonder kader. Het lichtplan van Kone zorgt voor de nodige sfeer. Overal geniet u van vloerverwarming. De drie badkamers werden uiterst minitieus ingericht. De stalen gebintes komen terug in de masterbedroom, evenals de afwerking met brons. Een haardvuur siert de living. Buiten heb je uplighters aan enkele bomen, gevelverlichting en verlichting van de oprit. De tuin werd aangepakt door Cayverde tuinrealisaties. Een alarm en domotica systeem waarborgt uw comfort.

Deze woning moet u zien om ze te begrijpen. Absoluut een uniek staaltje architectuur!

Belangrijk: verkoop onder btw-stelsel, dwz 21% btw bijrekenen op de prijs. Ter info: u betaalt minder dan de totale prijs - aankoop grond en constructie - en bovendien vermijdt u bouwperikelen.  Dubbele win!
 • Algemeen
  • Bouwjaar: 2020
  • Staat: nieuw
 • Energie
  • Dubbele beglazing
  • Dak isolatie
  • Verwarming: vloerverwarming
 • Extra info
  • Alarm aanwezig
 • Wettelijke info
  • Electrische keuring: ja, conform
  • Dagvaarding: nee
  • Bouwvergunning: ja
  • Verkavelingvergunning: nee
  • Bestemming terrein: woongebied
  • Voorkooprecht: nee
  • Inventaris onroerend erfgoed: nee
  • Beschermd monument: nee
  • 0-peil: niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Troeven

Unieke architectuur
Nieuwbouw
Uiterst kwalitatieve materialen
Doorlopende straat
Zuidwest georiënteerd
We wilden graag één aanspreekpunt voor de bouw. Dit betekent immers één verantwoordelijke
de eigenaars, N. en L.,

AAN HET WOORD

Voor de bouw van onze nieuwbouw woning deden we beroep om algemeen aannemer Martha. De referenties waren super en ze hebben 100% ons vertrouwen gewonnen en waar gemaakt. We wilden graag één aanspreekpunt voor de bouw. Dit betekent immers één verantwoordelijke. Dit speelt zeker in het voordeel van de volgende eigenaars. Enig issue of mankement de volgende tien jaar en je kan aankloppen bij één adres, Martha. Heerlijke gerust gevoel, toch! Zij waren ook uitmuntend in de afwerking. De stalen ramen werden minitieus geplaatst. Zeker in de keuken waren de ramen een huzarenwerk gezien de hoogte. We raden hen zeker aan.

Evenals onze architecte, Ilse Christiaansen. Zij probeert out-of-the-box te denken. Geen standaard modern huis, geen pastoriewoning, geen kubus, geen kille bedoeling, wel een hedendaags huis met ruimte, licht en zicht als kernwaarden. Finaal werd het een warme gezinswoning. Door omstandigheden verhuizen we sneller dan gepland. Met veel pijn in het hart. De kopers doen een goede deal voor een nieuwbouw woning én kunnen het bouwtrajetc skippen, ook niet slecht.

Gerelateerde panden