Kantoor/praktijk in prestigieus gerenoveerd historisch pand

Ekeren
NIEUW
€ 1.350.000

594

1875

 
Meer info

“‘De moderne praktijk is een multifunctionele ruimte die nog veel vrijheid laat om hem in te vullen zoals je dat zelf wilt.’”

'De eigenaars'
Lees meer
Kantoor/praktijk in prestigieus gerenoveerd historisch pand

Steenstraat 53
2180 Ekeren

€ 1.350.000
Geplaatst op 10-6-2024
191 keer bekeken

Deel op

Omschrijving

Vlakbij de dorpskern én het rustige natuurschoon van de Oude Landen – een uitstekende ligging om werk en gezin te combineren.  

Woning De Grooff, in 1836 gebouwd voor rentheffer Antonius Harrewijn, is één van de oudste huizen in Ekeren. In 1885 drukte bouwmeester Théophile De Grooff zijn stempel op deze statige herenwoning en in 2011 kreeg het pand een volledige make-over, samen met co architecten. 

Het praktijk gedeelte, tot in de puntjes gerenoveerd  in 2011 bestaat uit een aparte ingang, lift, 4 consultatieruimtes,  ventilatie en warmteterugwinningseenheden.  Hier kan je meteen starten.  Top visibiliteit voor uw kantoor of praktijk!

Het woongedeelte bestaat uit een centrale gang met originele tegelvloer en imposante trap. Landelijke keuken met eetplaats, elektrisch AGA-fornuis, blauwe hardsteen en eik. Bijkeuken met aparte inkom: handig voor fietsen of scooters. 

In het salon met licht-neoclassicistische touch geniet je heerlijk aan de open haard, met uitzicht over de brede tuin (ZW). Eetkamer in neo-Vlaamserenaissancestijl, met intiem rooksalon; wanden met lage lambrisering; de initialen van De Grooff in het interieur; een blauwe boord met vergulde teksten van Jacob Cats, een 17de-eeuwse schrijver, erg bekend voor zijn spreuken en gezegden... Elk plekje in dit huis ademt geschiedenis, achter elke plafondschildering schuilt een legende… 

Op +1: master met en suite badkamer, kaptafel en 2 ruime slaapkamers. Op +2 nog 2 grote zolderkamers en badkamer met ligbad.
Specificaties
  • Algemeen
    • Oppervlakte: 594 m2
    • Grond oppervlakte: 1875 m2
    • Parking: Ja
    • Bouwjaar: 1836
    • Staat: uitstekend
    • Kadastraal inkomen: 3955 euro
  • Energie
    • EPC score: 226 kwh/m2/j
    • EPC klasse: C
    • Dubbele beglazing
    • Verwarming: individueel
    • Verwarming type: gas
  • Extra info
    • Lift
    • Kelder
    • Wasplaats
    • Alarm aanwezig
  • Wettelijke info
    • Elektrische keuring: ja, conform
    • EPC score: 226 kwh/m2/j
    • Bouwvergunning: Ja
    • Verkavelingvergunning: Nee
    • Bestemming terrein: woongebied
    • Voorkooprecht: Nee
    • 0-peil: niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
    • P-score: A
    • G-score: A

Troeven

Prachtige architectuur
Een huis met een ziel en historiek
Veel mogelijkheden: praktijk, kantoor, vrij beroep, … goede visibiliteit
Dichtbij Cadixwijk & Haven van Antwerpen
Volledig gerenoveerd in 2011 ( nieuw dak, HR ketel, ramen, …)
Achteringang via servitudeweg aan tuin

Locatie

Herenwoning + praktijk of multifunctionele ruimte
‘De moderne praktijk is een multifunctionele ruimte die nog veel vrijheid laat om hem in te vullen zoals je dat zelf wilt.’
'De eigenaars'

AAN HET WOORD

‘We passeerden elke dag voorbij dit huis, op weg naar ons werk en... Op een dag stond het te koop. Het zag er wat vervallen uit maar we waren wel nieuwsgierig. Toen we gingen kijken, waren we op slag verliefd. In elk hoekje, aan elk detail zie je meteen dat deze woning boordevol geschiedenis zit. Alsof je een museum binnenwandelde! Die authentieke elementen hebben we tot op vandaag zo zorgvuldig mogelijk bewaard.

De woning barst bijna uit zijn voegen van de historische verhalen en legendes... Zo was het motto van de oorspronkelijke bewoner, Théophile De Grooff, ‘traag maar gestaag’ – en daarom zie je overal schildpadden op de muren en plafonds. Ook de Engeltjes-kamer is heel bijzonder. Je kijkt je ogen uit aan de plafondschildering van 6 op 4 meter. Er staat een idyllisch tafereel op afgebeeld, van muzes met harp en andere instrumenten. Die schildering dateert van de tijd dat De Grooff hier woonde. Toen was het heel erg in de mode om je eetkamer extra luxueus in te richten. De grote tuin, onze oase aan rust, maakt het plaatje compleet. Het woonhuis is één en al historiek, maar de praktijk werd modern gerenoveerd. Het werd een heel lichtrijke plek met veel ruimte – een multifunctionele ruimte die nog veel vrijheid laat om hem in te vullen zoals je dat zelf wilt. We zijn enorm dankbaar dat wij hier hebben mogen wonen. Vergeet niet dat dit huis bijna twee eeuwen én twee wereldoorlogen heeft overleefd! We zijn vereerd dat wij een klein deeltje mochten uitmaken van die geschiedenis. Nu de kinderen het huis uit zijn, is deze bijzondere plek te groot geworden voor ons tweeën. We geven het heel graag door aan de volgende generaties, met duizend warme herinneringen aan de prachtige momenten die we hier beleefden met onze kinderen en kleinkinderen.’