Verborgen paradijs tussen de wijngaarden

Pellegrue
€ 945.000

540

15000

3

3
     
Meer info

“De streek telt veel mooie stadjes, kastelen en domeinen – een droom voor natuur- en cultuurliefhebbers die hun rust op prijs stellen.”

De Eigenaars
Lees meer
Verborgen paradijs tussen de wijngaarden

1 Grand Jean 1
33790 Pellegrue
Frankrijk

€ 945.000
Geplaatst op 2-5-2024
1374 keer bekeken

Deel op

Omschrijving

Wie houdt van lekker eten, lokale marktjes, wijn proeven, wandelen, fietsen, kajakken en golfen heeft zijn droombestemming gevonden. Middenin de wijnstreek, op 80 kilometer van Bordeaux en 25 kilometer van Saint-Emilion, op een heuvel omgeven door wijngaarden en afgesloten door een bos van 8 ha, ligt dit schitterende eigendom op ongeveer 1,5 ha. Een idyllische landweg geeft toegang tot de woningen, waarrond de hertjes elke dag verstoppertje komen spelen. Volledig afgesloten van de buitenwereld, en toch op slechts 3,5 kilometer van Pellegrue, een hoogst charmant dorpje met alle faciliteiten. In de omgeving: elke dag een versmarkt, veel klassieke concerten, een gerenommeerd jazzfestival en zelfs verrassend goede bioscopen – om je geen moment te vervelen.

Deze prachtige, stenen schuur uit de 19de eeuw is een walhalla van rust, luxe en stilte. Naast het domein ligt een Romaans kerkje, waardoor er in een straal van een kilometer rondom niet gebouwd zal mogen worden. De stijlvolle, betonnen terrassen, waarvan sommige overdekt, bieden een uitzonderlijk panorama. Wat een plek om aan het eind van de dag te genieten van het zwembad en de omgeving, met een lekker wijntje in de hand. Welkom in vakantiemodus!

Het hoofdgebouw (420 m2) en bijgebouw (120 m2) worden van elkaar gescheiden door het zalige zwembad van 17 x 5 meter. Hoofdgebouw: centrale loftruimte met zitput, bibliotheek en uitzicht op lelievijver, terras en waterkanaal met vissen. Hieraan grenzen de keuken, eet- en zithoek met haard en een riant overdekt terras met zwembadzicht. Van de royale slaapkamer met badkamer op +1 maak je er met gemak nog meer. Bijgebouw met 2 slaapkamers, 2 badkamers en fijne living met tuinzicht.

Voornamelijk Belgische firma’s stonden in voor de hoogstaande renovatie met isolatie, waterzuiveringsinstallatie, warmtepompen, airco, dubbele alu beglazing (Baku), nieuwe daken, elektriciteit, sanitaire leidingen... Veel natuurlijke materialen zoals kalksteen, kalkverf en parket.

Zowel huis als zwembad (zuidgericht) baden voortdurend in de zon. Tegelijk is de temperatuur binnen dankzij airco, slimme zonwering en minder grote ramen op strategische plaatsen altijd aangenaam. Bij voorkeur wordt dit domein met de volledige inboedel verkocht.

Letterlijk en figuurlijk een niet te missen buitenkans!

Specificaties
 • Algemeen
  • Oppervlakte: 540 m2
  • Grond oppervlakte: 15000 m2
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 3
  • Tuin: Ja
  • Terras: Ja
  • Zwembad: 1
  • Staat: goede staat
 • Energie
  • Dubbele beglazing
  • Verwarming: individueel
  • Verwarming type: warmtepomp
  • Air conditioning
 • Wettelijke info
  • Elektrische keuring:
  • Bestemming terrein:
  • 0-peil:

Troeven

Feeëriek 19de-eeuws domein
Omgeven door wijngaarden
Hoofdgebouw en bijgebouw
Zwembad
Instapklaar

Locatie

Verborgen paradijs tussen de wijngaarden
De streek telt veel mooie stadjes, kastelen en domeinen – een droom voor natuur- en cultuurliefhebbers die hun rust op prijs stellen.
De Eigenaars

AAN HET WOORD

Al 22 jaar kom ik op deze geweldige plek, in alle seizoenen. Ik leef in het grote huis en het is fantastisch dat mijn kinderen en kleinkinderen moeiteloos kunnen logeren in het bijgebouw. In de vakanties genieten we dan ook altijd intens van het samenzijn. De streek is rustig en toch erg interessant, met veel mooie stadjes, kastelen en domeinen om te bezoeken. Een droom voor natuur- en cultuurliefhebbers die hun rust op prijs stellen. Ook de sociale contacten zijn heerlijk en menselijk, een waar paradijs. De seizoenen lopen vrij gelijk met de seizoenen in België, alleen blijft het hier langer warm en start de lente vroeger. Van half maart tot half november geniet je hier dus à volonté van het heerlijke buitenleven. We startten met de verbouwingen in 2005-2006, en rondden ze af in 2018 met de heraanleg van de terrassen. Interessant om weten voor potentiële kopers: tijdens de vakanties verhuur ik het domein aan 4000 euro per week. Mijn prachtige herinneringen neem ik voor altijd mee.

Gerelateerde panden

Open House te Gent

Binnenkijken in architectenwoning 'De Zordo' door het architectenduo Raman & Schaffrath
Lees meer