Architecturaal postmodernisme met grote tuin

Brasschaat VERKOCHT

185

350

4

2

 
   
Meer info

“In samenspraak met visionair architect Kris Vos, hadden we één duidelijk doel voor ogen: een kindvriendelijk huis waar ieder zijn eigen plekje vindt om te groeien.”

De eigenaars,
Lees meer
Architecturaal postmodernisme met grote tuin

Emmalei 11
2930 Brasschaat

VERKOCHT
Geplaatst op 18-4-2024
Verkocht op 21-5-2024
3049 keer bekeken

Deel op

Omschrijving

In een superrustige, groene dreef met beuken, vlakbij het dorp van Brasschaat. Spring op je fiets en tien minuutjes later kan je al boodschappen doen. ‘Speelbos Kattekensberg’ aan het einde van de straat is dé plek voor playdates of een rondje joggen.

In 1979-1980 werd deze postmodernistische woning door de huidige eigenaars gebouwd in samenwerking met architect Kris Vos. Met een slim, functioneel en toen al toekomstgericht grondplan, werd het een fantastisch familiehuis dat organisch meegroeide met zijn bewoners.

In 2011 kreeg de woning een grondige renovatie, o.a. met aluminium ramen en een hoge rendementsverwarming. Het split-levelconcept, dat zorgt voor licht, openheid, gezelligheid en geconnecteerde ruimtes, bleef uiteraard onaangeroerd.

Oprit voor de deur, inpandige garage voor auto, fietsen en wasberging. De vloer van blauwe hardsteen in de inkomhal loopt door naar de open leefkeuken, die in 2011 opnieuw werd uitgetekend en uitgerust met Gaggenau-toestellen, Quookerkraan en Novy inductievuur. Lunchen doe je op het verhoogde terras met zicht op de grote, diepe tuin (ca. 200m2) met verse groenten uit je eigen moestuin achterin.

Enkele trappen hoger, in verbinding met de leefkeuken, ligt de gezellige living op parket met heerlijk haardvuur. De eerste verdieping: bureau/slaapkamer en hoofdslaapkamer met en suite badkamer. Op de tweede verdieping vind je de nieuwe badkamer (2015) en nog eens twee slaapkamers. De zolderverdieping is een echt kinderwalhalla, met extra speel- en opbergruimte.

Knappe architectuur in deze karaktervolle en instapklare woning, op een fantastische locatie in Brasschaat. Wie voelt zich aangesproken?
Specificaties
  • Algemeen
    • Oppervlakte: 185 m2
    • Grond oppervlakte: 350 m2
    • Slaapkamers: 4
    • Badkamers: 2
    • Parking: Ja
    • Tuin: Ja
    • Terras: Ja
    • Bouwjaar: 1979
    • Staat: goede staat
    • Kadastraal inkomen: 1333 euro
  • Energie
    • EPC score: 168 kwh/m2/j
    • EPC klasse: B
    • Dubbele beglazing
    • Verwarming: individueel
    • Verwarming type: gas
  • Extra info
    • Parking binnen
  • Wettelijke info
    • Elektrische keuring: ja, niet conform
    • EPC score: 168 kwh/m2/j
    • Dagvaarding: Nee
    • Bouwvergunning: Ja
    • Verkavelingvergunning: Ja
    • Bestemming terrein: woonpark
    • Voorkooprecht: Nee
    • 0-peil: niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
    • P-score: A
    • G-score: A

Troeven

Postmodernistische architectuur
Openheid en functionaliteit
Grote tuin
Oprit en garage
Groene, rustige buurt

Locatie

Architecturaal postmodernisme met grote tuin
In samenspraak met visionair architect Kris Vos, hadden we één duidelijk doel voor ogen: een kindvriendelijk huis waar ieder zijn eigen plekje vindt om te groeien.
De eigenaars,

AAN HET WOORD

Toen wij destijds ons derde kind verwachtten, gingen we op zoek naar een nieuwe woonst. We werden op slag verliefd op deze plek in de Emmalei met zijn prachtige bomen. Deze imposante beukendreef gaat naadloos over in het bos van de ‘Kattekensberg’. Toen volgden heel wat boeiende gesprekken met architect Kris Vos – een intens rijke ervaring. Zijn ideeën werden uitgewerkt in schetsen en voorontwerpen tot we het uiteindelijke plan konden afkloppen. Altijd in samenspraak en met één duidelijk doel voor ogen: een kindvriendelijk huis waar ieder zijn eigen plekje kon vinden om te groeien. We kijken nog steeds met verbazing naar dit toen al toekomstgerichte huis met energiebewuste aanpak, waar elke vierkante centimeter ten volle werd benut. Van een visionaire architect gesproken!
Toen de kinderen het huis uit waren en de kleinkinderen elkaar in sneltempo opvolgden, startten we een grondige renovatie, zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke concept. Het huis werd iets meer opengetrokken en het keukeneiland werd het hart van het huis, om gezellig aan te aperitieven. De kleinkinderen amuseerden zich urenlang boven, waar ze een speelvloer kregen.
Dit huis groeide met ons mee in elke fase van ons leven. Zijn openheid en geborgenheid bekoorden ons meteen. Het terras, de tuin en de moestuin zorgden voor de nodige rust na een drukke werkdag en ook het nabijgelegen bos en de mooie omgeving lieten ons toe om met verwondering naar de natuur te kijken en er volop van te genieten. Vandaag zijn we toe aan iets nieuws, maar we hopen dat op de toffe speelvloer opnieuw vrolijke kinderstemmetjes kunnen weerklinken.

Gerelateerde panden

Open House te Gent

Binnenkijken in architectenwoning 'De Zordo' door het architectenduo Raman & Schaffrath
Lees meer