« »

Ruime eco-loft met tuin en parking

2018 Antwerpen, Coebergerstraat B



OMSCHRIJVING

Ruime Soho style eco-loft met tuin en parking in een voormalig pakhuis.

De unieke loft bevindt zich in een rustig en residentieel deel van de stad tussen de Markgravelei en de Desguinlei op een boogscheut van de binnenstad en toch dicht bij de invalswegen.

In 1880 vestigde Bierbrouwerij Le Lion hier de herstellingsruimte voor zijn machinerie. Sindsdien diende het pand als opslagplaats voor verschillende bedrijven. Het eigendom wordt gekenmerkt door industriële elementen zoals een stevige betonnen structuur, muren van 1m dik, plafonds van 5m hoog, smeedijzeren pilaren, bakstenen muren en originele fabrieksdeuren.

De woning beschikt over een grote open leefruimte met kkn, eetkamer en living als één geheel, 3 slpk, 2 bdk, 1 cinema kamer, 1 dressing/speelkamer. De zuidwest gerichte tuin baadt in het licht en wordt gesierd door hortensia’s, lavendel en talrijke andere planten. U geniet van het overdekt terras zodra de temperatuur het toelaat. Op de parking van 120m² kunnen twee auto’s vrij toegankelijk geplaatst worden. Daarnaast is er plaats voor oldtimers, hobbyruimte of opslagplek.

Het energieverbruik ligt op 70 euro/maand. Hier maakt de industriële ruwe stijl kennis met ecologisch vernuft. Vloerverwarming op houtpellets, vierseizoensglas, isolatie van plafond, vloer en muren, vooruitstrevend ventilatiesysteem, mogelijkheid tot zonne-energie.

Droomt u van een grote unieke ruimte met veel privacy, karakter én respect voor duurzaamheid, dan is dit uw kans!


» TROEVEN
Veel ruimte
Soho style loft
Ecologische en energiezuinige woning
Mooie zuidwestgericht tuin
Afgesloten parking van 120m²

» SPECIFICATIES
Algemeen
  • bewoonbare opp.: 450 m2
  • bouwjaar : 1850
  • renovatiejaar : 2010
  • staat: nieuw
  • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
  • kadastraal inkomen : € 3633
Comfort
  • dubbele beglazing : ja
  • lift : ja
  • videofoon : ja
  • gepantserde deur : ja
  • wasplaats : ja
  • Dakisolatie : ja
Details
  • stijl : industrieel
  • keuken : Enorm lange keuken afgewerkt met vol eiken blad en eiken spatmuur. Indirecte ledverlichting. De volgende toestellen: Smeg oven, microgolfoven, ijskast, diepvriezer, afwasmachine, inductievuur en dampkap van Novy.
  • eetkamer : De eetkamer maakt deel uit van de grote leefruimte. Zeker voldoende plek om gasten uit te nodigen!
  • woonkamer : De woonkamer vormt één grote ruimte met keuken, eetkamer en bureau. De ruimte is ongeveer 200m² groot. Ze ligt op een vol eiken parket vloer. Ze geeft uit op de zuidwest gerichte tuin. De woonkamer heeft een gezellige houtkachel in het centrum van de zithoek.
  • bureau : Een tweede inkomdeur geeft de mogelijkheid om een ruimte af te sluiten voor beroepsinvulling.
  • speelkamer : ja
  • aantal slaapkamers : 3
  • slaapkamers : Drie grote slaapkamers op eiken parket met zicht op de tuin en verduisterende houten buitenluiken. De masterbedroom heeft achter het bed een groot bad omringd met blauwe mozaiek tevens met zicht op de tuin.
  • badkamer : De badkamer bestaat uit drie ruimtes. De eerste ruimte omvat een lang antiek houten meubel met daarop een tailor-made wastafel van geplooid aluminium en een volledige wand kasten. De tweede ruimte is een grote inloopdouche met vierkante regendouche, aparte handdouche en een ruimte voor een hamam (nog niet aanwezig). In de derde ruimte bevindt zich een wc en bidet. De volledige badkamer is afgewerkt met tadelakt. Het kraanwerk is van Vola.
  • badkamer 2 : De tweede badkamer is een exacte kopie van de eerste badkamer.
  • toiletten : 3
  • tuin opp. : 120 m2
  • tuin : Prachtig aangelegde tuin met veel beplanting en een mooi groene graspartij. Groot overdekt terras met smeedijzeren kolommen. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende hoekjes te creëren. Berging voor tuingerief.
  • parking : ja
  • open haard : 1
  • vloeren : parket
Wettelijke info
  • Elektriciteitskeuring : ja, conform
  • dagvaarding : nee
  • bouwvergunning : ja
  • bestemming : woongebied
  • voorkooprecht : nee
  • verkaveling : nee
  • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Alles is gemaakt om nog eens honderd jaar mee te gaan, heel massief!
AAN HET WOORD
De eigenaar/architect

"Het pand is gebouwd in 1850 en de voorgevel in 1914. Het heeft een rijke voorgeschiedenis. Oorspronkelijk was het de herstellingsruimte voor de brouwerij Le Lion. Vervolgens heeft een autohandelaar het eigendom benut. Ava papierwaren heeft hier een tijd zijn opslag gehad. Er zijn ook verschillende televisieopnames geweest.

Na zeven jaar leegstand hebben we het pand onder een dikke laag stof bezocht. Als architect zag ik onmiddellijk het grote potentieel van het eigendom. Er was hier een zekere sfeer aanwezig. Ik was onmiddellijk verkocht. De degelijkheid waarmee het pand gebouwd is, sprak mij enorm aan. Alles is gemaakt om nog eens honderd jaar mee te gaan, heel massief!

Bij de renovatie van het pakhuis had ik twee focuspunten. Enerzijds wilde ik de industriële en eerlijke sfeer van het pand respecteren. Anderzijds was energie en ventilatie op een ecologische en duurzame manier een absolute must.

De muren werden geïsoleerd met 24cm cellulose. Het plafond en de vloer werden geïsoleerd. Alle koude bruggen werden aangepakt. Ik maakte gebruik van vloerverwarming op houtpellets, een CO² neutrale brandstof. En een balansventilatie zorgt voor de zuivering van lucht.

De tuin beschouw ik als mijn paradepaartje. We hebben prachtige planten in de tuin. Dankzij de gunstige oriëntatie en het nodige onderhoud doen het gras, de planten en de bloemen het uitzonderlijk goed. Als het kan, eten we buiten om te genieten van de tuin."

Michaël Kruijne, www.kruijne.be

 
webdesign by Catapult