Stadsapp met binnentuin + app

2000 Antwerpen, KipdorpOMSCHRIJVING
Stadsapp met binnentuin + app.

Midden in de historische stadskern, achter de Meir vlakbij het Conciensceplein met de nabijheid van restaurants, winkelstraten, interessante musea en de Scheldekaaien.

Achter de gevel van een neoclassicistische meesterwoning schuilt dit sublieme pand. U krijgt een majestueuze eerste indruk dankzij de impressionante koetspoort, de brede voorplint van blauwe hardsteen en de riante ramen.

De woning zelf werd ingericht door awg architecten, in 1971 opgestart door Bob Van Reeth als de CVBAArchitectenwerkgroep (AWG) en nadien overgenomen door 5 vennoten waaronder Filip Delanghe en Christine De Ruijter, de eigenaars van de woning. Het architectenkantoor geniet van een lange en rijke traditie waarbij context en tijd steeds centraal staan.

Het interieur werd heel tijdloos en smaakvol aangepakt. De luxe schuilt in de grootte van de ruimtes, de privacy, de talrijke ingemaakte kasten, het praktische domotica systeem, de aangename vloerverwarming, de knappe industriële kkn en de binnentuin, uniek midden in de stad. De woning maakt een u-vorm rond deze gezellige patio.

Indeling: Prachtige gemeenschappelijke inkomhal, hoge eiken houten inkomdeur - vervolgens rond de binnentuin: riante leefruimte met een volledige wand ingemaakte kasten, aansluitend knappe leefkeuken, vervolgens eerste slpk met douchekamer - op de eerste verdieping master met dressing en luxueuze badkamer - aan de andere zijde van de leefruimte toegang tot een gigantische derde slpk/studio met douchekamer en kitchenette. Deze ruimte kan gemakkelijk in twee slpks worden ingedeeld. 

Gezien de studio ook een aparte voordeur en technische installaties heeft, is deze ook uitermate geschikt als praktijkruimte/ bureau/ inwonend personeel of ruime logeerunit. De ruimte omvat 91m2. De unit vormt een apart app en kan ook afzonderlijk verhuurd/verkocht worden. 

Mogelijkheid tot aankoop van 2 autostpl (35.000 euro/stuk).

Ruimte, luxe en privacy zijn absoluut troef. Wij ontvangen u graag voor een bezoek.

» TROEVEN
- Locatie
- Ruimte en privacy
-Luxueuze inrichting
-Unieke buitenruimte
-Twee autostaanplaatsen

» SPECIFICATIES
Algemeen
 • bewoonbare opp.: 396 m2
 • beschikbaar: vanaf akte
Financiële info
Comfort
 • dubbele beglazing : ja
 • videofoon : ja
 • wasplaats : ja
 • alarm : ja
Details
 • bureau : ja
 • aantal slaapkamers : 4
 • kelder : ja
 • parking : ja
Wettelijke info
 • Elektriciteitskeuring : ja, conform
 • dagvaarding : nee
 • bouwvergunning : ja
 • bestemming : woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
 • voorkooprecht : nee
 • verkaveling : nee
 • O-peil : niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

» LOCATIE
 
Het app combineert de eigenheid van een authentieke meesterwoning met de intimiteit, privacy en luxe van een stadsvilla.
AAN HET WOORD
Filip en Christine, de eigenaars en architecten, 

Als architect is het ongelooflijk moeilijk om je eigen woning te vinden. Je bent op zoek naar ruimte, licht en een ziel - een plek waar je gevoeling mee hebt.

Het app combineert de eigenheid van een authentieke meesterwoning met de intimiteit, privacy en luxe van een stadsvilla. Je voelt de geschiedenis van het gebouw. Dit weerspiegelt zich in de hoge plafonds, de riante inkomhal en de prachtige patio. 

De binnentuin geeft een soort Italiaans gevoel. We hebben bewust de leefruimte rond deze plek gecreëerd. 

Het app biedt het beste van twee werelden: stilte om in alle rust en kalmte te genieten en tegelijkertijd de luxe om middenin het centrum te vertoeven. Je stapt de deur uit richting Grote Markt, Kaaien en Schelde, maar evengoed naar het winkelhart van Antwerpen, de zaterdagmarkt, alle bars en restaurants op wandelafstand.

Ongeveer 500jaar geleden kwamen in deze buurt de meer gegoede mensen wonen oa Rockox, Sneyders, net om dezelfde redenen ; de luxe van de nabijheid van de stad en toch rust. Ook zij bouwden hun herenhuizen rond cours en binnentuinen. Wij hebben dat hier in het ‘klein’.

Stilte en privacy zijn meer en meer schaars en moeilijk te vinden. Hier woon je niet opeengestapeld maar rondom een patio die het hart van het huis vormt. In de zomer als alle deurramen openstaan, maakt de patio werkelijk deel uit van het huis, een extra woonruimte.

 
webdesign by Catapult