Master Meubel

Master Meubel ontstond bijna een halve eeuw geleden, toen de ouders van huidig zaakvoerster Goele Vermeeren een productiebedrijf en groothandel in zelfgemaakte meubelen oprichtten. De zaak telde ook drie ambachtelijke ateliers. Vandaag kan Master dankzij de eigen meubelmakerij, stoffeerderij en spuiterij, nog aangevuld met het gordijnatelier, blijvend inspelen op alle wensen van haar klanten.

In 1985 breidde het bedrijf uit met de aankoop van het gebouw van Sint-Antonius Meubel in Turnhout. “Dat werd door de modernistische architect Lou Jansen specifiek ontworpen als meubelwinkel”, vertelt Goele. “Er waren toen nauwelijks aanbieders van exclusief design in België, wij hebben een oppervlakte van meer dan 7.000 vierkante meter beschikbaar. Ons publiek beseft de waarde van designstukken die een leven lang mee gaan.”

Het ontwerpteam van Master Meubel staat architecten graag bij in de uitwerking van hun projecten. In het gebouw vinden regelmatig teambuildings met rondleidingen, workshops en bezoek achter de schermen plaats. Een speciaal ontworpen “Master Game” zorgt ervoor dat spelenderwijs geleerd kan worden over de meubelmeesters en de architectuur van De Turnhoutse School.  “We vinden het belangrijk om onze kennis van materialen en producten te delen”, legt artdirector Filip Versmissen uit. “Zo komen ontwerpers tot nieuwe en originele ideeën.”

In 2019 nam Master op vraag van het designmerk zelf de unieke Vitra Partner Store Antwerp over. “We delen ons doelpubliek en aanbod”, zegt Goele. “Rond dezelfde tijd introduceerden we een systeem van meubelleasing. Ingeleverd materiaal krijgt een tweede leven.” Recent vervoegde ook Espoo in de gekende Antwerpse Kloosterstraat Master. Het budgetvriendelijker aanbod en de openheid van het cliënteel voor upcycling en refurbishing openen weer nieuwe mogelijkheden. Sinds mei 2023 vind je ook een Espoo shop-in-shop in de Master Meubel showroom.