dmvA Architecten

Uit een gedeelde passie voor architectuur van David Driesen en Tom Verschueren ontstond dmvA architecten, ‘door middel van Architectuur’. Een nobel doel om met architectuur een kritisch antwoord te bieden op sociaal, economisch en maatschappelijk vlak. Dat leidt niet tot een manifest van regels om tot een architectuur te komen maar veruitwendigt zich in een ‘doe’ architectuur. Een onderzoeksplatform naar vorm, materiaal, duurzaamheid… Een architectuur die steeds vertrekt vanuit zijn vraagstelling, context en budget. 

Het werk van dmvA kan worden gekarakteriseerd als een expressieve, zorgvuldige architectuur die maximalisme bereikt door middel van minimalisme, gepaard met een bijzondere aandacht voor verfijnde details en materialiteit. In de bewering ‘stijlloos’ te werken wordt in feite het gehele gamma van stijl toegeëigend. Deze houding elimineert alle conformiteitsbeperkingen en stelt tegelijkertijd het principe dat tijdloze architectuur niet bestaat. dmvA zet sterk in op ontwerpprocessen, steeds op zoek naar de architecturale meerwaarde in de ontwerpen die ze vooropstelt.

dmvA treedt graag op als scenaristen: ze transformeren een plan in een scenario, ruimtes in sequenties en gebouwen worden vertellers van verhalen. Hierbij gaan ze steeds op zoek naar een unieke oplossing binnen de vraag van de opdrachtgever en vanuit de plek. dmvA heeft de voorbije 20 jaar een veelzijdige portfolio opgebouwd: van publieke gebouwen over grootschalige residentiële projecten tot particuliere projecten & installaties. 

WEBSITE