Tom en Marijke kijken met een dankbaar gevoel terug naar de afgelopen tien jaar waarin ze in huis De Grooff woonden. Een pand vol authentieke elementen, waar architect en bouwmeester Théophile De Grooff met een knipoog zijn stempel achterliet.

Tom vertelt: ‘Plafondschilderingen, authentiek schrijnwerk, honderdvijftig jaar oude spreuken op de muren… Alles spreekt aan, elk hoekje vertelt zo zijn eigen verhaal.’

Huis De Grooff is een pand dat geschiedenis uitademt. Het gebouw doorstond twee wereldoorlogen, huisvestte verschillende families en sinds Tom en Marijke onderging de woning een grondige renovatie.

De eigenaars renoveerden de volledige woning in samenwerking met architecten van CO.STUDIO. Dit met respect voor de geschiedenis van het eigendom, maar rekening houdend met de huidige normen. Vooral het oudere gedeelte, bestaande uit alle authentieke elementen, hielden ze zoveel mogelijk intact. 

Toen Tom en Marijke 'Huis De Grooff' aankochten, was er ook een minder gekoesterd en eerder karakterloos gedeelte in het pand. Het bleek dé oplossing voor een woon-werk combinatie. Dit deel, waar momenteel een praktijkruimte is, pakten ze tijdens de renovatie grondig aan. Het gebrek aan oude elementen gaf hen er de mogelijkheid om het van de kelder tot in de nok volledig te strippen.

Op de vraag wat hun favoriete ruimte in huis De Grooff is, antwoordt Marijke met veel overtuiging de ‘Engeltjeskamer’. In de tijd van De Grooff bracht men in deze kamer plafondschilderingen aan als een teken van rijkdom.

Tom volgt Marijke deels in haar keuze, hij acht de Engeltjeskamer namelijk de ideale ruimte voor een middagdutje. Maar voor momenten van contemplatie zou je hem steeds in de ‘Kleine kaart-kamer’ terugvinden.

Benieuwd naar dit gerenoveerd eigendom boordevol karakter en historiek? 

Immodôme deelt met trots dat wij dit buitengewoon pand exclusief aanbieden.

Lees hier verder en contacteer ons gerust!

Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories