“Het is een huis geworden met veel karakter, maar waar je ook alle comfort hebt van een nieuwbouw.”

Mijn ouderlijke huis – een authentieke molenaarswoning uit 1847 - kwam onverwacht te koop toen we twee kleine kindjes en een hond hadden. De grote tuin, ruimtelijkheid en goede bereikbaarheid kwamen dus als geroepen. Ik bracht er mijn jeugd door en kende elk hoekje van het huis, maar helaas ook de minder praktische kant. Maar we zagen wel meteen de mogelijkheden. 

Kort nadat we de woning kochten, hebben we deze volledig gestript. We wilden er ons eigen plekje van maken en alles grondig aanpakken. We kozen ervoor om met duurzame materialen te werken, terwijl we ervoor ijverden om het oorspronkelijke karakter zoveel mogelijk te behouden. Dit resulteerde in een huis met bakken karakter, maar waar je ook kan genieten van alle comfort zoals bij een nieuwbouw.

“De stenen van de woning zijn vervaardigd uit klei die achter de molen is gevonden. Deze zijn ook ter plaatse gebakken.”
Het huis en alles errond zit boordevol geschiedenis en herinneringen. Zowel het huis als de molen werden opgetrokken uit handgevormde bakstenen die ter plaatse werden gebakken, met klei gewonnen achter de molen.


In de keuken en aan de open haard is waar we het liefst tijd doorbrengen. Hier maken we tijd voor mekaar, vrienden en familie. Het huis is trouwens ideaal om in te feesten. Iedereen loopt hier makkelijk binnen en buiten via de tuindeuren, en dan is zo’n ouderhoudsvriendelijke vloer echt een voordeel.

Een paar jaar terug zijn we eigenaars geworden van de geweldige speelgoedwinkel “In Den Olifant”. Voor praktische redenen willen we dichter bij onze werkplek gaan wonen en maken we de oversteek naar de bruisende stad Antwerpen. We zullen vooral het mooie licht en de grote ruimtes missen. Maar tegelijk zijn we ook heel benieuwd naar wat het stadsleven voor ons in petto heeft.
“Nu breekt ook een nieuw, spannend hoofdstuk voor ons aan, benieuwd wat Antwerpen voor ons in petto heeft.”
Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories