“Het huis sprak me aanvankelijk architectonisch niet aan, maar ik zag wel meteen het enorme potentieel.”
Een mooie straatbreedte en een aantrekkelijke diepe tuin trokken hem uiteindelijk over de streep, en inspireerden om te opteren voor lichtassen, die van aan de voordeur over de waterpartij naar de perenbomen zouden reiken. 


Het gevoel van ruimtelijkheid wordt hier versterkt door het gebruik van lichte kleuren, hoge plafonds en dito deuren. 

De voorgevel, achtergevel, nieuwe aanbouw en de indeling zijn volledig veranderd. Het enige wat in dit huis is blijven staan, is de betonstructuur.

“De rustige ligging in het historische centrum van Mechelen is de mooiste troef van onze woning. Hier waan je je echt elke dag op vakantie.”
“Bij het zoeken naar de juiste materialen kwamen we in contact met een antiquair. Die man had nog een mooie voorraad oude kaasplanken liggen, waar ik als een blok voor viel.”
Die prachtige, oude kaasplanken vind je nu terug op de 3 verdiepingen van de woning. 

De favoriete plek voor Paul? Het atelier, de enige plek in huis waar hij chaos tolereert. Hier is hij dagelijks in de weer met het maken van schilderijen, tekeningen, voorontwerpen en plannen. 

Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories